FAQ

Q: Wat doen jullie met mijn gegevens als ik me aanmeld?

A: Wij gaan zorgvuldig met jouw gegevens om. Jouw gegevens gebruiken we om jou elke week een mail/Whatsapp toe te sturen met instructies voor de te versturen tweet van die week.

Q: Ik heb geen Twitter. Hoe kan ik meedoen?

A: Je kan natuurlijk een account aanmaken op www.twitter.com. Als je dat niet wil, dan kan je nog meedoen met je Instagram account met de #vervanhuis in je post of story!

Q: Waarom is jullie voorkeur Twitter?

A: Twitter is momenteel het platform waar de meeste journalisten, politici en opiniemakers op zitten. Daarmee is Twitter het beste platform om deze mensen te bereiken.

Q: Hoeveel tijd neemt deze campagne voor mij in beslag?

A: Jouw bijdrage is heel simpel: je verstuurt een tweet of je post iets op een ander kanaal. Wij sturen je elke week de tekst voor de tweet/post toe die je dus zo kan kopiëren.

Q: Kan ik ook andere sociale media gebruiken om politici te bereiken?

A: Als jij geen Twitter hebt/gebruikt, dan kan je ook gebruikmaken van je Instagram account.

Q: Wat is het doel van de actie?

A: Met deze campagne hebben wij verschillende ambities. Het hoofddoel is dat de maandelijkse kosten van een huis nooit boven de 30% van het inkomen zullen zijn.

Q: Waarom zou ik meedoen met deze actie?

A: Omdat we samen sterker staan! Wanneer zo veel mogelijk mensen zich aansluiten bij de campagne, kunnen we echt verandering teweegbrengen!

Q: Hoe weet ik wat ik moet tweeten en wanneer?

A: Elke week sturen wij jou de inhoud van de te versturen tweet/post toe! Dit hoef je dus niet zelf te bedenken. Op een vast moment elke week kan de Tweet/post verstuurd worden.

Q: Ik wil zelf bepalen wat ik tweet, kan dat?

A: Dit is mogelijk. Wij sturen een voorbeeld-tweet toe. Deze kan je direct overnemen óf je kan het aanpassen naar je eigen taalgebruik en vorm. Je mag natuurlijk ook zelf je verhaal delen met onze hashtag! Vergeet @cnvjongeren niet te taggen!