Over ons

Wij zijn het zat om ons blauw te betalen voor slechte, piepkleine woningen. Of ons zorgen te maken of we ooit nog een eigen huis kunnen kopen. Jij ook?

CNV Jongeren eist dat er meer betaalbare woningen komen en dat er toekomstbestendig gebouwd wordt. Zodat geen enkele generatie na ons zich meer zorgen hoeft te maken over een woning. Want fijn wonen is een grondrecht.

CNV Jongeren

CNV Jongeren is de enige onafhankelijke jongerenvakbond die opkomt voor de belangen van jongeren. Wij staan op voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

Deze campagne is een initiatief van de werkgroep wonen van CNV Jongeren. Een dak boven je hoofd is de basis voor een fijn leven, maar de laatste jaren wordt het steeds moeilijker om een passende woning te vinden. Dit komt door lange wachttijden, hoge huurprijzen en niet-toereikende hypotheekeisen. Hoe zorgen we ervoor dat jongeren een huis bemachtigen die past bij hun levensfase? En hoe zorgen we ervoor dat er genoeg woningen zijn die jongeren wel kunnen betalen? Bij CNV Jongeren houdt de werkgroep wonen zich bezig met belangrijke vraagstukken op de woningmarkt.